PERSBERICHT

MISS CLARK EN SOCIAL CAPITAL KOPEN ROTTERDAMS KUNST & COMPLEX

uit: Vastgoedmarkt 8 april 2022

De gemeente Rotterdam heeft met ontwikkelaar Miss Clark en Social Capital, dat zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, de erfpachtovereenkomst getekend voor de verkoop van het pand Keileweg 26/28 in Rotterdam.

Het voormalige fabriekscomplex, dat bekend staat als Kunst & Complex ligt in het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) en zal herontwikkeld worden tot een bruisend centrum van M4H met daarin een restaurant, hotel, bar, ateliers, werkplekken, eventspace en kantoorruimte. Er wordt direct gestart met een ‘Placetesting’-fase waarin tijdelijke initiatieven, waaronder openstelling tijdens Rotterdam Art Week, een plek kunnen krijgen.
Hub voor Social Impact

Het plan van Team ‘Crossing Keileweg’ is als beste beoordeeld in de verkoopprocedure die door de gemeente is georganiseerd. Het complex wordt een ‘hub voor social impact’ waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt structureel een werkplek wordt geboden. De Social Capital hub gaat daarbij als springplank en vangnet dienen voor de Rotterdamse arbeidsmarkt.
Hotel en Makerstage

In het plan komt een hotel met circa 50 kamers dat medio 2024 opent. Ook komt er een rooftopbar en op het binnenplein komt de Makerstage: een plek met een grote tribunetrap die een podium biedt voor evenementen, exposities en de makers van het complex.

De voormalige fabriek bevat onder andere twee monumentale panden uit 1916 en heeft een oppervlakte van 6.500 m2. De bestaande gebouwen worden gerenoveerd en in volgende fases mogelijk uitgebreid. Het industriële DNA blijft daarbij uitgangspunt voor de toekomst van het complex.

Miss Clark werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff, de gemeente werd in de transactie geadviseerd door Fakton en Ooms Makelaars.